B.inggris dan penjelasan

Published Maret 29, 2014 by farahisna

Choose the best answer and give an explanation about your answer

  1. The large carotid artery ____ to the main parts of the brain.

(A)Carrying blood

(B)Blood is carried

(C)Carries blood

(D)Blood carries

 

  1. Mark Twain _____ the years after the Civil War the “Gilded Age.”

    (A) called
    (B) calling
    (C) he called
    (D) his calls

 

  1. _____ radio as the first practical system of wireless telegraphy.

    (A) Marconi’s development
    (B) The development by Marconi
    (C) Developing Marconi
    (D) Marconi developed

 

  1. The earliest medicines _____ from plants of various sorts.

    (A) obtaining
    (B) they obtained
    (C) were obtained
    (D) they were obtained

 

  1. Pluto’s moon, Charon, _____ in a slightly elliptical path around the planet.

    (A) moving
    (B) is moving
    (C) it was moving
    (D) in its movement

 

  1. Robert E. Lee ____ the Confederate army to General Grant in 1865 at the Appomattox Courthouse.

    (A) surrendered
    (B) he surrendered
    (C) surrendering
    (D) surrender

 

  1. In the Stone Age, stone tools _____ with other rock materials.

    (A) polishing
    (B) they polished
    (C) for polish
    (D) were polished

 

  1. The first steamship to cross the Atlantic ____ Savannah, in 1819.
    (A) was the
    (B) it was the
    (C) the
    (D) in it the

 

  1. The first plant-like organisms probably _____ in the sea, perhaps 3 billion years ago.

    (A) life
    (B) living
    (C) lived
    (D) it was living

  2. Air near the equator ____ a faster west-to-east motion than air farther from the equator.

(A) to have

(B) it has

(C) has

(D) having

 

  1. ____ quickly after an animal dies.

 

(A) In the degradation of DNA

(B) Degrading DNA

(C) DNA degrades

(D) For DNA to degrade

 

  1. _____ is famous as the home of the U.S. Naval Academy.

(A) Annapolis

(B) Because of Annapolis

(C) Why Annapolis

(D) Because Annapolis

 

  1. _________the deepest valleys and canyons on the Earth.

 

(A) In the Pacific Ocean with

(B) In the Pacific Ocean

(C) The Pacific Ocean

(D) The Pacific Ocean has

  1. In the United States, the participation of females in the labor force              from 37 percent in 1965 to 51 percent in 1980.

(A) it jumped

(B) jump

(C) jumping

(D) jumped

  1. ______ the second most common metal in the earth’s crust, and it always occurs in combination with other substances.

(A) Iron

(B) Iron is

(C) With iron

(D) With iron is

 

  1. Although knives and forks _____ of prehistoric origin, spoons are relatively new.

(A) are

(B) they are

(C) are they

(D) which are

  1. ____ lived on Earth for nearly 150 million years.

(A) Dinosaurs

(B) Dinosaurs who

(C) If dinosaurs

(D) Since dinosaurs

  1. _____along most of its length into an upper chamber and a lower chamber.

(A) The divided cochlea

(B) Dividing the cochlea

(C) The cochlea is divided

(D) With a divided cochlea

  1. When _____ the conference?

(A) the doctor attended

(B) did the doctor attend?

(C) the doctor will attend

(D) the doctor’s attendance

  1. To Mike ____ was a big surprise.

(A) really                    (C) funny

(B) the party               (D) when

 

Correct or incorrect, revise and give an explanation about the error and you answer

  1. Each day practiced the piano for hours.
  2. the directions to the exercise on page twenty unclear.
  3. During the week eat lunch in the school cafeteria.
  4. In the morning after concert was tired.
  5. During the meeting in the office discussed the schedule.
  6. Everyone must leaves the room immediately.
  7. I could sat on the beach for hours.
  8. She will asking you many difficult questions.
  9. The new movie is receive good reviews.
  10. We took a new routes to the beach house.
  11. They helped she with the work.
  12. Her and Bob came over to visit me.
  13. She lent it to you and I.
  14. we offered she a place to stay.
  15. The soup needs more salt because he does not taste very good.
  16. the girls ran too fast and she fell down.
  17. they sold the car to you and I.
  18. I told his the truth, but he didn’t believe me.
  19. you and she should look for they.
  20. Martha was happy when she boss gave her a pay raise.
  21. just between our, I am not sure if we can trust them.
  22. the travelers lost our way in the storm.
  23. please tell your brother that me need to talk to him.
  24. the boy got the box and his opened it carefully.
  25. if my friend calls, please ask them to call back later.
  26. me and my friend are taking a trip.
  27. our neighbors are going with you and I.
  28. Ghea explained that her and her sister had often eaten at that restaurant.
  29. the students are allowed to ask questions when she doesn’t understand a problem.
  30. do you know Ben and her wife?

 

ANSWERS

 

  1. c
  2. a
  3. d
  4. c
  5. a
  6. a
  7. d
  8. b
  9. c
  10. a
  11. b
  12. a
  13. d
  14. a
  15. b
  16. a
  17. a
  18. c
  19. c
  20. b

 

 

 

  1. Each day practiced (practices) the piano for hours.
  2. The directions to the exercise on page twenty unclear.
  3. During the(a) week eat lunch in the school cafeteria.
  4. In the morning after concert was tired.
  5. During the meeting in the office discussed(discuss) the schedule.
  6. Everyone must leaves (leave) the room immediately.
  7. I could sat on the beach for hours.
  8. She will asking (ask) you many difficult questions.
  9. The new movie is receive good reviews.
  10. We took a new routes to the beach house.
  11. They helped she (her) with the work.
  12. Her (she) and Bob came over to visit me.
  13. She lent it to you and I.
  14. We offered she a place to stay.
  15. The soup needs more salt because he does not taste very good
  16. The girls ran too fast and she fell down.
  17. They sold the car to you and I.
  18. I told his (him) the truth, but he didn’t believe me.
  19. You and she should look for they (them).
  20. Martha was happy when she (her) boss gave her a pay raise.
  21. Just between (an) our, I am not sure if we can trust them.
  22. The travelers lost our (their) way in the storm.
  23. Please tell your brother that me (I) need to talk to him.
  24. The boy got the box and his (he) opened it carefully.
  25. If my friend calls, please ask them to call back later.\
  26. Me and my friend are taking a trip.
  27. Our neighbors are going with you and I.
  28. Ghea explained that her (she) and her sister had often eaten at that restaurant.
  29. The students are allowed to ask questions when she (they) doesn’t understand a problem.
  30. Do you know Ben and her (his) wife?

 

ANALISIS

 

17. A subyek kalimat

B subyek +kata bantu

C kata hubung + subyek

D kata keterangan + subyek

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: